Başkan Sarıalioğlu İftar Sofrasında Esnaflarla Buluştu

Başkan Sarıalioğlu İftar Sofrasında Esnaflarla Buluştu

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Esnaf Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu ve üyeleri ile iftar sofrasında buluştu.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Esnaf Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu ve üyeleri ile iftar sofrasında buluştu.

Of Belediye Başkanı, Cumhur İttifakı AK Parti Of Belediye Başkan Adayı Salim Salih Sarıalioğlu, Of'taki esnaf ve aileleriyle iftar sofrasında bir araya geldi. Of Sahil Hasbahçe Tesisleri'nde oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşen iftar programına Başkan Sarıalioğlu, Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, AK Parti Of İlçe Başkanı Ahmet Çapoğlu, Of Belediyesi Meclis Üyeleri, Cumhur İttifakı Of Belediye Meclis Üyesi Adayları, Of Esnaf Sanatkarlar Odası Yönetimi ve üyeleri, ve aileleri ile bir araya geldi.

Programa gelen esnaf ve ailelerini karşılayan Başkan Sarıalioğlu, iftar programına katılım sağlayanlara teşekkür etti.

AHİLİK KAVRAMINI YAŞATMAK HEPİMİZ İÇİN ÖNEMLİDİR

Çeşitli esnaf gruplarının bir araya gelerek ahilik teşkilatını oluşturduğu belirten Of Belediye Başkanı, Cumhur İttifakı AK Parti Of Belediye Başkan Adayı Salim Salih Sarıalioğlu, "Ahilik, Türk kültüründe ve tarihinde önemli bir yere sahip olan kavramlardır. Ahilik, Türk-İslam geleneğinde ortaya çıkmış ve esnaf ve sanatkârlar arasında dayanışma, yardımlaşma, dürüstlük gibi değerleri içeren bir teşkilat sistemidir. Esnaflık ise ticaretin yapıldığı alanlarda faaliyet gösteren kişilerin mesleklerini icra etmeleri ve bu meslekleriyle topluma hizmet vermeleridir. Ahilik ve esnaflık kavramları birbirini tamamlayan ve güçlendiren unsurlardır. Ahilik, esnaflar arasında rekabeti değil, dayanışmayı teşvik eder. Esnaflar arasında dostluk, yardımlaşma ve ticarette dürüstlük gibi değerleri ön plana çıkarır. Ayrıca, ahilik sistemi çırak, kalfa ve usta olmak üzere üç aşamadan oluşur ve mesleki tecrübenin aktarılmasını sağlar. Günümüzde de ahilik ve esnaflık kültürel mirasımızın bir parçası olarak varlığını sürdürmektedir. Küçük işletmeler ve esnaflar, yerel ekonomilerin canlı tutulmasında ve toplumun sosyal dokusunun güçlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle, ahilik ve esnaflık kavramlarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak büyük bir öneme sahiptir. Bu gün burada ilçemizde bu değerleri yaşatacak siz değerli esnaf kardeşlerimizle bir aradayız. Hepinize katılımınız için teşekkür ediyorum. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayımız mübarek olsun. Bugün burada buluğumuz gibi Rabbim cennetinde de buluştursun bizi inşallah. Sofralarımızın bereketi daim olsun. Rabbim devletimize zeval vermesin. Ömrünüz ve kazancınız bereketli olsun. Sağ olun var olun teşekkür ediyorum" dedi.